Thursday, 28 March 2013

Rafi in real life



Hi guys...
assalamualikum...

korang yang pernah baca cerpen aku, bukan untukku mesti familiar dengan watak Rafi kan? watak utama dalam cerpen tu.

ni aku nak cerita yang aku rasa aku dah jumpa rafi in real life...

orangnya sangat hampir dengan ciri-ciri fizikal Rafi yang aku gambarkan dalam cerpen tu.

ok, aku bagi nama dia Faiz. ( bukan nama sebenar).

orangnya rendah, bertubuh kecil dan putih melepak. yang bezanya, Faiz ni tak comel macam mana aku gambarkan Rafi dalam bukan untukku. Muka Faiz agak garang tapi handsome..

tapi sebabkan dia ni kecik je orang nya, ada jugaklah kecomelannya disitu..hahah..

tapi aku wujudkan watak rafi tu bukan berdasarkan faiz, aku pun baru sedar tentang persamaan ni baru-baru ni. pernah sekali tu aku hampir-hampir nak panggil dia Rafi...hahah

aku kenal faiz ni sejak semester lepas lagi, tapi sebabkan aku dan dia bukan dalam grup yang sama, so aku tak pernah bercakap dengan dia. bertegur pun tak pernah.

semester ni, kitorang ditakdirkan dalam satu grup yang sama. barulah aku mula bercakap-cakap dengan dia.

agak happy jugalah sebab aku dah perhatikan dia ni sejak semester lepas lagi. Nak kata taste aku tak jugak, cuma dia selalu menarik perhatian aku untuk tengok dia. (...hihihi gatal ).

beberapa hari lepas, aku duk berborak dengan sorang kawan aku ni, si faiz ni pun ada sama kat situ. timbul topik tentang rumah sewa aku. aku cerita kat kawan aku ni yang sekarang aku hanya menyewa berdua, sebab seorang housemate aku dah pindah rumah.

then kawan aku ni terus cakap macam ni.

"faiz, kau duduklah dengan annas, dia menyewa berdua je sekarang ni."
aku agak terkejut jugalah, asal kawan aku suruh faiz duk ngan aku. then faiz pun bertanya balik kat aku betul ke aku duk berdua je. aku pun mengiyakan. tapi aku malas nak berpanjangkan benda tu so aku pun tukar topik lain.

then, beberapa hari lepas tu, topik tu timbul semula. kali ni hanya aku dan faiz sahaja. dan aku rasa macam dia berminat nak duk dengan aku.

tapi sama macam hari tu, aku pun lari ke topik lain. aku takut sebanrnya kalau dia betul-betul berminat.

sebabnya, aku tak kenal sangat dia, takut nanti tak serasi. aku kalau bab housemate ni memang memilih sikt. ex-housemate aku dulupun pindah sebab masalah serasi ni.

tapi faiz tak pulak cakap yang dia nak duk ngan aku, mungkin sebab dia nak tunggu aku ajak dia.

patut ke aku ajak dia? aku memang perlukan housemate baru sekarang ni. tak mampu rasanya nak menyewa berdua begini. tapi nanti boleh ke aku serasi dengan dia?????


berfikir dan terus berfikir....




4 comments:

  1. Apa kata ko bcg dgn dia?bgtau cara atau rules kat umah sewa ko tu..lps tu bergantung le kalo dia nak atau tak

    ReplyDelete
  2. ko ambik jer dia..janji sewa jalan..tak bayar sewa ko rohgol lah dia ikut harga sewa hahahah..gurau :)

    ReplyDelete
  3. sambong lah cerita adam ko tu... lama dah tunggu ni...:)

    ReplyDelete