Tuesday, 2 April 2013

K-POP



Hi guys..
Assalamualaikum...

Korang mesti tahu apa benda K-pop tu kan??
mesti pernah dengar lagu-lahu k-Pop kan??

korang minat k-pop tak??

kalau aku, nak kata minat, tak jugak, nak kata tak, minat juga sebenarnya...
hahahha...

aku sebenarnya baru-baru ni baru ter'hook up' dengan k-pop ni, dulu tak layan pun...


ni antara band-band k-pop yang popular.


Big Bang

Super Junior

SNSD / Girls Generation.

Wonder Girls


Sebelum ni aku tak layan pun band-band k-pop ni. Dulu aku just layan drama korea je. But sejak aku dah tersangkut dengan Running Man, sebab banyak artis k-pop yang jadi tetamu dalam gameshow tu, so aku pun mula la tertarik nak dengar lagu-lagu k-pop ni.


first impression aku pada artis k-pop ni, diorang kebanyakannya hanya nak jual muka. Maklum sajalah artis-artis koea ni semua cantik-cantik, comel-comel, handsome-handsome, jambu-jambu dan sebagainya.

tapi lepas aku mula dengar lagu-lagu diorang, especially Super Junior and SNSD, aku rasa not bad jugak. Dyorang boleh nyanyi and ada suara. taklah tayang muka je.

sejak tu aku mula dengar lagu-lagu k-pop.

dan kalau koang nak tahu, dunia hiburan korea tak sama dengan dunia hiburan di Malaysia. Korea punya dunia hiburan adalah sebuah industri yang menyumbang secara langsung kepada pertumbuhan ekonomi korea.

lagipun, di korea, ada beratus-ratus kumpulan-kumpulan baru muncul setiap tahun. Saingan mereka sangat kuat. Kalau mereka tak cukup pakej, bukan setakat album, single mereka pun belum tentu laku.

So, kepada anti-kpop di luar sana tak payahlah nak anti-anti sangat, kalau dyorang tak bagus, dyorang tak akan sampai ke sini. (p/s: aku bukan penyokong tegar k-pop, hanya nak menyuarakan pendapat..hihihi)

but currently, aku tak layan sangat super junior or SNSD.

currently aku layan band-band ni.




A-Pink

Boyfriend

B1A4

Sistar

mungkin korang tak kenal dyorang ni, dyorang ni band yang agak baru dan masih kurang popular di Malaysia. Yang paling aku suka B1A4.

Selain dari aku suka tengok muka dyorang yang jambu-jambu tu (hihihihih), dyorang pun ada suara yang bagus dan lagu dyorang sangat catchy. Kena dengan taste aku.

ni antara lagu dyorang.





Baby Good Night.



OK Girl!!






tak salah rasanya sekali-sekala beralih angin...kan?....








2 comments:

  1. Aku layan runningman..mmg gile ngan program tu but kalau group penyanyi aku hanya layan bigbang..sebab muzik diorang berbeza ngan group kpop yg lain..group lain aku mcm susah nk trima lagu2 diorang..

    -Moaz-

    ReplyDelete
  2. semua band yang ko type semua ak kenal hahahaha....
    ak ni peminat tegar kpop.... so ttg kpop semu ak tau....
    btw tak sangka ko pun minat.. nasib ade geng...

    ReplyDelete