Sunday, 26 May 2013

Rock Band from Japan




Assalamualikum...
hi guys...

hari ni aku nak cakap pasal muzik...
tengok gambar kat atas tu....korang kenal x band tu??

yang tu ONE OK ROCK, satu rock band dari bumi sakura....

aku ni bukanlah minat sangat genre rock ni, tapi sometimes layan gak lah..

so, currently aku dah fall in love dengan band ni.

cerita dia, aku ni memang selalu masuk youtube, tengok macam-macam video. So, aku adalah tengok sati video anime, fanmade video actually. background video tu adalah salah satu lagu dari band ni.


ni lah lagu tu, The Beginning.

jadi, firsttime dengar lagu ni, aku ingat ni lagu inggeris dan salah satu band dari barat. But, sampai certain part dalam lagu ni, tiba-tiba aku rasa macam lain. Bila aku dengar betul-betul rupanya lagu ni bercampur bahasa inggeris dan bahasa jepun. Sebabkan curious, aku pun mulalah selidik.

selidik punya selidik, maka jumpalah aku band ni. Lepas tu aku pun dengar la lagu-lagu diorang yang lain. As a result, now im in love with this band.

apa yang paling aku suka tentang band ni, vocalist dia punya sebutan bahasa inggeris sangat tepat, tak ada pelat langsung. 

bagi yang familiar dengan orang jepun, korang tahukan orang jepun punya english pronunciation macam mana kan. but diorang ni sangat perfect.

satu lagi sebab yang buat aku suka dalah vicalist dia sendiri, Taka. Aku suka dia sebab dia ni kecik je orangnya, sangat comel...hahaha 
( tak tahulah kenapa, tapi sejak belakngan ni taste aku beralih pada orang badan kecik macam ni, sangat comel..hahahah).


nilah Taka, comel x???..hihihi

ni lagi satu lagu feveret aku...  c.h.a.o.s.m.y.t.h.















No comments:

Post a Comment