Sunday, 28 July 2013

Album Lama







Asslamualikum...

Hi Guys...

Hari ni aku nak citer sikit tentang satu memori lama aku. Memori ni ada kaitan sikit dengan babak-babak awal dunia PLU aku ni.

Siang tadi, entah kenapa aku tetiba jadi rajin sangat nak kemas almari TV kat ruang tamu rumah aku ni, kemas punya kemas, aku terjumpa satu foto album lama. Dengan curiousnya aku pun buka labum tu. Rupa-rupanya itu album gambar-gambar masa aku bersunat dulu.

Aku dulu bersunat special sikit, sebab aku join progam berkhatan beramai-ramai kat taman aku ni. Kalau nak ingat balik agak best jugaklah. Lain dari yang lain. Program tu buat ala-ala tradisional sebab ada upacara berarak beramai-ramai dan mandi air pili bomba. Tapi still doktor yang khatankan guna teknik moden.

So, dalam banyak-banyak gambar tu, aku ada terjumpa satu gambar, gambar aku n seorang budak hensem. Aku lupa apa nama dia sebab dia bukan budak taman ni, dia orang luar yang just join program berkhatan ni. Aku pun berkawan dengan dia masa hari tu ju...hahah

Jadi, apa yang special nya budak ni adalah (selain dari dia hensem....hihih), dialah satu-satunya orang yang mintak nak tengok aku punya k***k...hahahahh. BIla aku jumpa gambar tu terus aku ingat peristiwa ni..rasa cam kelakar lak..

So, cerita dia, masa hari berkhatan tu, sebelah paginya, ada program khatam Quran. So aku duduk sebelah budak ni, so kitorang pun berkawanlah..(budak-budak....senang nak buat kawan). So, tengahhari tu kitorang dimandikan dengan air dari pili bomba. (bomba siap datang lagi pancutkan air untuk kitorang mandi.). Lepas dah mandi, kitorang pun lepak-lepak la dulu sementara nak tunggu doktor yang nak sunatkan kitorang tu sampai.

Sambil lepak, ada yang pergi main, main kejar-kejarlah, macam-macam lagilah. Tapi Aku just duduk je. Malas nak main ( plus...nervous..plus..takut..). Budak ni pin join duduk sebelah aku. Kitorang pun borak-boraklah berdua. Aku tak ingat sangat apa topik yang kitorang bualkan, but finally dia kata dia nak tengok aku punya. Dia siap offer nak tunjuk dia punya kalau aku tunjuk aku punya.

Tapi masa tu, aku tak terus setuju. Memang aku curious nak tengok dia punya, tapi entahlah, tak tahu kenapa aku keberatan. Macam-macam cara dia pujuk aku. ( atau mungkin dia goda aku..hihihi). Akhirnya aku setuju. So aku ajak dia pergi toilet untuk sesi tunjuk menunjuk tu. Tapi mungkin Allah nak selamatkan aku gaknya, masa on the way nak pergi toilet tu, doktor pun sampai. So, sesi tunjuk menunjuk tu pun tak jadi.

Then, lepas tu, seorang, demi seorang dari kami kena sembelih.....Lepas dari hari tu, aku tak pernah jumpa dia lagi.

Tapi kalau tak silap aku, aku ada terserempak dengan dia dalam dua tahun lepas kot. Dia sekarang memang sangat hensem..and hot...hihih. Tapi dia macam tak ingat aku. Tak tahulah dia memang tak ingat, atau dia buat-buat tak ingat.

Bila aku teringatkan balik peristiwa tu tadi, aku terfikir, budak ni gay ke??? Masa tu aku baru darjah lima, mana la aku tahu benda-benda gay ni. So memang tak pernah terfikir pun pasal tu. Korang rasa dia gay ke? ke just curiosity seorang kanak-kanak??


berfikir dan terus berfikir...



p/s: tadi aku sembahyang terawih sebelah budak hensem yang tak suka senyum tu...hahahha...tak khusyuk solat aku...hihihi






4 comments:

  1. Ko x try tegur ke dak hnsem tu?
    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum terfikir lagi nak tegur..hahah..aku bukannya ramah sangat pun...

      Delete
    2. Hehe..sama la kite xramah mane pon..huhu

      Delete
  2. masukkan no phone dlm poket die.. haha...

    ReplyDelete