Wednesday, 5 March 2014

Anak Ikan Cute







Assalamualaikum..

Hi guys...

apa khabar....

so minggu ni adalah minggu pertama kuliah, tapi hari ni dah masuk hari ke 3, tapi x ada satu pun kelas yang start lagi...masing-masing lecturer busy...
hihihi...

agak best...

dalam minggu ni pun aku dah dapat macam2 yang baru, 

1. aku dah dapat kasut baru....(pertama kali aku beli kasut harga lebih RM100..hihihi)
2. aku dapat katil baru...( katil dengan tilam sekali baru RM200...murah tak???..hihih)
3. rumah ni dah ada tv.
4. and yang paling best dah ada internet....YES...YES..YES...!!


so...balik semula pada tajuk post kali ni...oh ya sebelum tu, pada pemilik gambar di atas, kalau rasa x nak aku pakai gambar tu, tolong bagitahu aku, aku akan ganti yg lain...gambar tu aku jumpa kat google...heheheh..


so...hari ni, aku ada jumpa dua orang nak ikan yang cute...

comel sangat...hahah...

so nak jadikan ceritanya....tadi dalam kul 3 cam tu aku ada taklimat LI, solepas hbis tu dalam kul 4.30, aku singgah lah kat kedai coolblog.



ni la dye coolblog kalau ada yang tak tahu...hahaha..

maklumlah cuaca panas sekarang nih...hahha



so, sampai je aku kat kedai tu...aku macam terkesima seketika...(chewah...ayat novel...)..hahha..

yang jaga kaunter adalah seorang anak ikan yang comel...hahah...

budak ni baru lepas SPM agaknya, buat parttime kat situ...

tapi seriously aku tak prnah tau coolblog ambil pekerja lelaki...setahu aku staff diorang sume perempuan..hihih...

balik cerita anak ikan ni, budak ni comel, hensem...dan yang paling penting sangat melayu...

haha...faham tak maksud aku??...dia ni tak delah nak ikut sgt fesyen-fesyen budak-budak zaman sekarang yang aku pun tak tahu dari mana datangnya....

dan budak ni pun aku tengok macam sangat innocent...hahah...rasa cam nak pergi lagi kedai tu esok...hahah...


so..habis cerita pasal anak ikan coolblog....


pastu, petang tadi gak....dalam kul 6 lebih cam tu, aku ngan sorang housemate aku ni pergilah kedai dekat depan apartment aku ni nak beli barang-barang nak buat tom yam...hehehe...

so lepas pilih barang sume, nak bayar, aku terkesima sekali lagi...(cheh...ayat novel lagi..hahaha)..

budak yang jaga kaunter tu pun sangat hensem gak....dan juga cute...hahaha....

kalau anak ikan coolblog tadi lebih banyak ciri-ciri melayu, anak ikan kedai runcit ni pulak dah ala-ala korea dah aku tengok...dengan fesyen rambut dia segala....seb bek dia tak pakai baju ala-ala K-POP gak...hahaha...

budak ni dah la putih...aduh...cair aku...hahaha...

budak ni orang kelantan...sebab dialek kelantan dia memang pekat...hahah...

budak ni pun lebih kurang sebaya ngan budak kat coolblog tadi.....cuma tak sure dia kerja sambilan kat kedai tu atau kedai tu seara mara dia punya sebab jarang tokey ambik pekerja suh jaga duit...

lagi-lagi budak-budak cam tu...ye tak???...haha...so...aku pun rasa cam nak pergi lagi kedai tu esok...hwahwahwa...



so itu je nak cakap kali ni...


haha...

bye....



p/s: Bayu Arjuna lambat lagi nak siap...hahah...sorry...

p/s:..Oh ya, pada yang tak tahu..LI tu adalah singkatan untuk Latihan Industri...hihi..praktikal la tu maksudnyer...








5 comments:

  1. rsa loya jeee tgk anak2 ikan, tkut hanyir semacam, lagi2lah bdk klantan. hahaha

    ReplyDelete
  2. Meriah dengan anak ikan... hak hak hak

    ReplyDelete
  3. kalau takut hanyir anak ikan, ambil jeee kita yg sememangnya bapak ikan

    ReplyDelete
  4. bapak ikan lagi leee xnak, takut pisau tajam kita tumpul, sai sisiknya keras, kematulah tuhhh.....:(

    ReplyDelete