Friday, 4 April 2014

Hero










Assalamualikum...

Hai guys...

sihat tak??

hari ni aku nak share something...







best tak lahu ni??...tajuk dia Missing Link dari satu band dari Jepun, NOVELS.

aku dah terjatuh cinta dengan lagu ni...hahah

kalau korang rasa lagu ni macam familiar, maknanya mesti korang penah tengok anime ni..



Tiger and Bunny.




Aku sebenarnya baru habis tengok siri anime ni...

best juga cerita dia, cerita pasal kononnya dalam dunia ni ada satu golongan manusia mutan yang ada kuasa. Golongan nilah yang diambil menjadi Hero. Hero ni pulak ditaja untuk menjadi hero. Mereka bukan setakat menjadi 'penyelamat pada bandar'tapi juga merupakan selebriti.. tapi sebenarnya, kesemua benda yang melibatkan jero-hero ni adalah sebuah konspirasi besar yang bertujuan mengaut keuntungan dengan menggadaikan keselamatan orang awam.

nak tau lebih lanjut korang kena tengok sendiri atau baca manganya...

Kalau korang nak tahu, ada banyak manga yaoi daojinshi (Parody) untuk watak utama cerita ni, Tiger (Kotetsu) dan Bunny (Barnaby).


Klik gambar ni kalau nak baca manga tu...



bukan yang ni je, ada banyak lagi doujinshi diorang ni....diorang pun sangat sweet gak...hahah

aku tengok anime tu pun sebenarnya lepas aku baca doujinshi-doujinshi ni...aku jadi macam curious nak tahu cerita apa sebenarnya tiger and bunny ni. 

bila dah tengok, aku emmang puas hati. Best and tak puas. Patutnya dia sambung lagi citer ni..


ok tu je nak citer..

bye...

selamat berhujung minggu...






p/s: tadi aku pergi beli cool blog lagi...jumpa budak hensem tu lagi...hihih...Ismail nama dia..hihih

p/s: dah mula busy dengan aku punya FYP... 'Application of Rice Husk Ash as Cement replacement for Pervious Concrete Pavement'   grand tak tajuk FYP aku..hahahha....