Saturday, 11 October 2014

100% of Courage







Assalamualaikum...

Hi guys...

apa khabar....

dah dekat sebulan aku x update blog...hahah..

maaf ye.... sibuk sangat ni....


anyway....

sejak belakangan ni aku tengok ramai pulak kengkawan aku kat fb tu yang tgh down....macam macam masalah ada....

mungkin tengah musim down kot...hahah...

aku pon kengkadang tu down jugak, lagi-lagi bila tgh sibuk dengan FYP sekarang ni...tapi nak buat cam ne, down macam mana pon, aku tetap kena buat benda tu....

tambah pulak semalam PM umum dlm baget student engineering kena at least band 4 dalam muet...baru boleh grad....aduih....!!!...

wahai PM yang 'terchenta' kami ni nak grad januari tahun depan, MUET tahun ni yg paling last pon dah tutp dah permohonan....acene tu??...

ok...lupakan pasal tu, balik semula pada tapik asal....hahah...

baru baru ni...aku ad jumpa satu lagu yang aku rasa boleh naikkan semula semangat orang yang tengah down ni...hihih...

ni lirik dia...

You are sobbing with a disappointed look. Just what happened?
Where is the old you I know, who'd always laugh like the sun?
We'll never know if we can accomplish something until we try.
This is adolescence. No matter how difficult, I'll be right by you.
Dreams would be boring if they weren't big, wouldn't they?
Let's gather up our confidence and go on an adventure. 
Yes, with 100% courage, we must try our best,
while embracing the robust spirit in this world.
Yes, with 100% courage, we must carry what we do to completion.
Please don't ever forget the radiance we're capable of displaying. 
It's fine if we hit a wall or get hurt,
as long as our heart is fired up, we won't regret anything.
The throbbing of our heart won't start if we stand still staring.
I love the wind I'm chasing after together with you.
If we weren't able to fly into a sky yesterday,
then let's seize this chance in front of us now. 
Yes, with 100% courage, we must dive into the sky.
This is no longer a time where we must finish everything in tears.
Yes, with 100% courage, we must not turn back again.
We, being ourselves, will be able to run anywhere we want to. 
Even if a night too lonely should creep in,
a new morning will surely come, too.
Yes, with 100% courage, we must try our best,
while embracing the robust spirit in this world.
Yes, with 100% courage, we must carry what we do to completion.
Please don't ever forget the radiance we're capable of displaying.
Lagu ni sebenarnya bahasa jepun, ni lirik yang telah di translate ke dalam bahasa inggeris....yang bawah ni lirik asal dalam bahsa jepun...



Gakkari shite mesomeso shite dou shita n dai
taiyou mitai ni warau kimi wa doko dai

yaritai koto yatta mon gachi seishun nara
tsurai toki wa itsu datte soba ni iru kara

yume wa dekakunakerya tsumaranai darou
mune o tataite bouken shiyou

sou sa hyaku paasento yuuki mou ganbaru shika nai sa
kono sekaijuu no genki dakishimenagara

sou sa hyaku paasento yuuki mou yarikiru shika nai sa
bokutachi ga moteru kagayaki eien ni wasurenaide ne

butsukattari kizutsuitari sureba ii sa
HAATO ga moete iru nara koukai shinai

jitto shite'cha hajimaranai kono tokimeki
kimi to oikakete yukeru kaze ga suki da yo

kinou tobenakatta sora ga aru nara
ima aru CHANSU tsukande miyou

sou sa hyaku paasento yuuki saa tobikomu shika nai sa
mada namida dake de owaru toki ja nai darou

sou sa hyaku paasento yuuki mou furimuicha ikenai
bokutachi wa bokutachi rashiku doko made mo kakete yuku no sa

tatoe samishisugiru yoru ga kitatte
atarashii asa kanarazu kuru sa

sou sa hyaku paasento yuuki mou ganbaru shika nai sa
kono sekaijuu no genki dakishimenagara

sou sa hyaku paasento yuuki mou yarikiru shika nai sa
bokutachi ga moteru kagayaki eien ni wasurenaide ne

 dapat cam tak lagu apa??..hahah...kalau dapat cam maknanya korang memang ada zaman kanak-kanak yang osem...hahah....so pada yang x dapat cam tu...tengoklah video ni ye...hihihi....






Tajuk lagu ni 100% Yuuki ( Hyaku Paasento Yuuki) maksudnya 100% of courage...lagu tema untuk kartun ninja boy....confirm korang penah tengok kartun ni kan...hihihi...



so..itu je untuk kali ni....jumpa lagi nanti...

bye....


P/S: Bayu Arjuna Bahagian 5 masih belom ada apa-apa progres...hihih...

P/S: lagi satu....aku ada buat kaji selidik baru kat sebelah tu....tolong vote ye..hihih..kajian yang untuk suka-suka je....x perlu risau...