Tuesday, 7 July 2015

Bayu Arjuna (Special Edition)







Hi Guys....

Assalamualaikum...

Hari ni tetiba aku nak buat special edition untuk Bayu Arjuna...

Bayu Arjuna Real Action.


Masa aku tengah tulis Bayu Arjuna Bahagian 10 hari tu....aku tiba-tiba terbayang-bayang kalaulah Bayu Arjuna ni jadi drama TV, siapalah pelakon-pelakonya..kan...

So kat bawah ni aku ada senarai pelakon yang bagi aku sesuai untuk watak-watak dalam cerpen ni.






Arjuna

Talha Harith

Aku minat betul dengan Talha Harith ni sebab bagi aku dia comel...hahahah. Ada gak terfikir nak letak Zoey Rahman....tai walauun Zoey Rahman tu Sado..tapi muka dia baby face sangat...hahah...so, aku pilih Talha Harith.



Bayu

Zul Ariffin

Macam yang pernah aku bagitahu dulu...aku mesti terbayangkan Zul Ariffin ni setiap kali aku tulis pasal Bayu. So, aku memang tak pernah terfikir orang lain untuk watak Bayu ni.



Aduka

Nazrief Nazri

Kenal tak??...ni elakon baru...Boleh tengok dia dalam Drama Hidayahmu Ramadhan kat TV3...heheh. Aku mulanya tak tahu siaa yang sesuai untuk watak Aduka. Sampailah aku tengok Nazrief Nazri ni dalam drama tu, aku rasa cam not bad gak dia ni.



Taruna/Gempita

Azrel Ismail

Ni pun pelakon baru jugak. Boleh tengok dia dalam drama Syurga Nur...pun kat TV3. Ni un kes nya lebih kurang cam watak Aduka. Aku tak tahu nak ilih siapa sampailah aku tengok teaser drama Syurga Nur tu. Tai sekarang ni ada terfikir macam Ungku Ismail tu lebih sesuai...korang rasa cam ne?



Umbang dan Anding.

Azhael

Yang dua orang ni....lagu diorang sedap...aku suka....tapi bila tengok gambar-gambar diorang....gaydar aku kuat mengatakan ada sesuatu pada diorang ni...hahahha....tapi sweet kan...:P



Menteri Merah

Shahronizam Noor.

Untuk watak menteri merah ni...aku sebenarnya tak tahu siaa yang sesuai...ini je yang aku boleh fikir.


Malika

Zarina Zainuddin

Aku mulanya ingat nak pilih Didie Alias...tapi nanti jadi komedi pulak.



Purnama


Syahrul Ridzwan

Tengok muka dia...ada macam bulan purnama tak??....hehehe. Mungkin Ungku Ismail tu pun sesuai untuk watak ni kan....



Pendeta Adipati

Wan Hanafi Su

Ada nampak macam bomoh kan....heheh. Bila aku cuba fikir tentang pelakon lelaki yang berumur sesuai untuk jadi bomoh...terus aku terfikir Wan Hanafi Su.



Mak Bayan

Ruminah Sidek

Mak Mah ni je yang paling sesuai untuk watak Mak Bayan ni...heheh



Raja Sang Saka Buana dan Permaisuri Si Putih Melati.


Dato Jalaluddin Hasan

Dian P.Ramlee

Dua orang ni memang sesuai sangat jadi Raja dan Permaisuri.




So....korang rasa macam mana??...ok tak?..or korang ada ilihan lain yang lebih sesuai...
Kalau ada boleh komen....


So..tu je untuk kali ni...

bye...


p/s: Selamat berimaginasi...hehehhe
p/s: Selamat berpuasa.
p/s: sebenarnya, keyboard lappy aku ni rosak. Ada problem nak detect button 'p', '0', and 'l'. Jadi kalau korang baca apa yang aku tulis ni ada missing huruf2 ni faham2 je lah ya....heheh

p/s: Insyaallah sebiru warna langit akan di post hari jumaat ni....








2 comments: