Tuesday, 29 March 2016

Yeay...kahwin.....!!!!






Assalamualaikum...


Hi guys...

Apa khabar...

Lama dah tak berceloteh kat sini...



So aku sebenarnya da berita sikit nak share...







Aku sebenarnya...








Aku sebenarnya......









Aku akan kahwin tak lama lagi...





Yeay!!!...













HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHH.........











Ok..Ok....


Aku tipu je.....


HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI......

Memangla aku nak kawin...tapi belum jodoh.....sabar jelah.

Sebenarnya...sejak dua menjak ni ramai sangat kawan kawan aku yang kawin....jiran masa kecik kecik dulu, kawan sekolah rendah...kawan sekolah menengah, kawan masa kat U. Ni pun sebenarnya aku baru balik dari Shah Alam. Sepupu aku kawin. The one and only sepupu yang sebaya aku...hahahha....

Secara normalnya....kalau dah ramai sangat orang keliling kita, orang yang dekat dengan kita kawin...mesti kita yang masih bujang ni akan terfikir...

"Bila la turn aku pulak"

Korang pun mesti terfikir macam tu jugak kan....

Tapi....aku cam lain sikit....

Aku tak pernah fikir macam tu. Tapi persoalan yang terlintas adalam ikirian aku ini adalah...

"Will I ever get married?".....(tetiba bahasa omputeh pulak...kikiki)

 Seriously....itu lah yang aku fikir...

Bukan aku nak kata yang aku tak nak kawin....aku ada je keinginan tu. Teringin nak berkeluarga...nak ada anak anak sendiri....

Tapi entahlah.....aku macam ada perasaan yang aku akan membujang sampai ke tua.

Aku tak tahu kenapa aku ada perasaan macam tu. Nak kata sebab aku suka lelaki....aku pun masih suka pada perempuan. Masih jugak bernafsu pada perempuan. Seriously...aku tak tahu kenapa.

Sekarang ni pun....umur aku dah 25, tapi aku pernah bercinta hanya sekali je. Tu pun masa zaman sekolah dulu. Cinta monyet. Itu pun aku tak rasa yang aku betul betul cinta. Aku rasa itu lebih kepada curiosity. Hanya rasa ingin tahu macam mana rasa mencintai dan dicintai.

Sampai sekarang pun sebenarnyya aku ada je keinginna nak bercinta tu. Tapi aku tak pernah berani or berkeinginan untuk approach sesiapa. Baik perempuan baik lelaki.

En BFF dulu pon..kalau bukan sebab dia yang approach aku dulu, mungkin aku tak akan pernah kenal dia dan ada perasaan pada dia.

Cakap pasal perasaan aku pada En BFF.....bila aku fikir balik, mungkin sebenarnya aku keliru dengan perasaan aku. Apa yang aku rasa tu bukan suka or cinta....tapi lebih kepada perasaan.........perasaan..... hmmmm.....macam mana nak explain ye...

ok...cam ni...

En BFF tu adalah kawan pertama aku yang aku kenal sebagai diri aku yang sebenar. Aku berkawan dengan dia dalam keadaan yang dia tahu aku ni tak lurus. Dengan dia, aku boleh jadi diri aku. Aku tak perlu selindung apa-apa. Dia satu satunya kawan aku yang macam tu. Aku macam dah ter'attached' dengan dia. Sebab tu kadang kadang aku rasa sangat lonely kalau dia tak ada. Benda tu sebenarnya yang buat aku konfius. Its a good thing sekarang hubungan kitorang dah macam ni. Its made me realised how my feeling actually is.

Ok....balik pada cerita kawin tadi....aku tak tahu sampai bila aku nak akan terus jadi macam ni. Mungkin satu hari nanti aku akan mintak parent aku je ang carikan jodoh. HAHAHAHA...

Tapi walau apa pun....jodoh ni samalah macam rezeki. Itu semua hak Allah. Allah yang tentukan. Kalau ada jodoh aku nanti...insyaallah aku akan kawin. Tapi kalau tak ada, aku terima je seadanya.




ok...tu je nak celoteh...lama dah tak berceloteh nih...hhihihihi..

bye


Assalamualaikum...