Thursday, 11 August 2016

Hallooooo......






Assalamualaikum..

Hi Guys...

Apa khabar??...

heheheh....

lama dah tak jenguk blog aku nih...

Japp....nak buang sawang jap....





Last aku udate adalah pada 1 jun...tu pon aku update cerpen Kembara tu. Last aku bercerita pasal aku adalah pada bulan 4. Woow...dah dekat 3 bulan. Hahahah...


Actually....banyak dah jadi dalam tempoh beberapa bulan nih.



Antaranya....


Aku dah ada kereta sekarang....Yeay.....

aku beli kereta ni sebab memang kerja aku memerlukan aku pakai kereta...nak harap motor aku tu tak tau la apa jadi kat aku lepas setahun..huhuhu... Lagipun kereta aku beli ni pun untuk family aku gak. Walaupun baru lebih kurang tiga bulan aku pakai kereta nih, dah terbuktila memang banyak bantu family aku. Especially time raya hari tu. So far...berbaloi aku beli kereta tu.

hahahahha...

kedua...

baru lagi sebenarnya....tak sampai sebulan lagi....aku dah pindah rumah...

yeay.....hahahha

aku tak sure aku pernah cerita tak kat korang sebelum ni...hmmm

sebelum ni aku duduk menyewa di sebuah apartment. Rumah sewa aku masa buat degree dulu. Aku just sambung sewa. So rumah tu duduk ber enam. Aku sorang je yang penghuni asal rumah tu, 5 lagi semua orang baru...yang aku tak berapa kenal pun.

So sekarang, aku dah menyewa rumah lain. Rumah teres dua tingkat. Rumahnya best...tapi jauh sikit dari ofis. Kalau sebelum ni, masuk ofis kul , kul 7 aku masih boleh sambung tido sampai 7.30, sekarang, kul 7 dah kena keluar dari rumah. Sebenarnya, sekarang ni aku duk sorang-sorang je..

hmmm...

actually....cadangan asalnya berdua, dengan sorang member aku....dah bayar deposit dah pun separuh-separuh...

but then....

tetiba...

dia kena tranfer ke ipoh...

maka..

bersendirianlah aku disini...

siapa nak temankan i...pm tepi ya..nanti i bagi alamat...

hahahhaha...


lagi satu...

sapa yang baca blog aku ni dulu mesti tau aku aku ada plan nak g honeymoon ngan encik BFF...


dan....


berjayalah kitorang g honeymoon..

hahahah....

tak kemana pun..

Batu Feringghi je.

siap book hotel bagai...

padahal aku duk kat seberang je pun..

hmmm...

tak pe lah ......sekali..sekala....

entah-entah inilah yang first....dan ini jugak yang last...

siapa tahu kan...


so...actually...honeymoon kitorang ni....nak kata best sgt tu tidaklah....tapi aku dapat spent time dgn dia....so..best jugaklah.

yang jadi x best tu sebab....mungkin masing2 penat. Aku penat pindah rumah...sebab kitorang pergi hari sabtu....n  jumaat tu aku baru pindah rumah.

dia pulak baru habis tour pusing satu malaya... untunglah ada orang sponsor...hmmm

dia pun macam rush nak balik...tambah pulak tgh ada masalah dengan  'someone special' dia..hmmm


so....actually....hmmm...

dengan encik BFF pun aku tak pernah cakap bendda ni. Sebenarnya....aku berharap sangat kalau dia boleh steady dengan 'someone special' dia tu.

sebab apa?

sebab lebih mudah untuk aku lepaskan..

aku pun sebenarnya...pernah terfikir nak jadikan honeymoon kitorang ni sebagai 'the end'. Actually....aku pun pernah terfikir nak cakap semua ni kat dia masa honeymoon kitorang tu....tapi entahlah....rasa berat lak nak cakap. Dia pun tengah runsing masa tu. kesian kat dia....

aku penah cakap dengan En BFF supaya jangan berjanji apa-apa pada sesiapa, termasuk dengan aku sebab aku tau dia suka berjanji benda2 yang akhirnya menyusahkan dia balik.

kadang-kadang, hanya kerana janji, kita boleh terikat pada sesuatu yang entah apa-apa..

tapi ada benda yang aku tak  lepas nak cakap pada dia...



En BFF, bila aku cakap aku tak nak ko berjanji apa-apa lagi pada aku, aku jugak maksudkan semua janji-janji yang ko penah buat dulu.

Kalau boleh...ko lupakanlah semua janji-janji tu...termasuklah janji yang ko kata ko tak akan tinggalkan aku.

Kau lupakanlah semua tu...aku okey je.

Macam yang ko selalu cakap sejak dua menjak ni...."jangan risau pasal aku"....hehehe

Kau jangan risau, aku tak kemana.......aku ada je....

Kalau ko nak cari aku..aku ada je kat sini..

Ko tau mana nak cari aku...

Ko tau no fon aku...ko tau FB aku....ko tau FB aku yang betul, ko tau blog aku...ko tau mana aku tinggal....rumah parents aku pun ko tau....Aku ada je...aku tak kemana....jangan risau.




So....mungkin.....maybe.....tak tahu lagi....

ini adalah post terakhir pasal En BFF....so...korang boleh ucap selamat tinggal pada dia...

Bye En BFF.....hehehhe


Okay...

dah...

tu je kot...


Bye...

Assalamualaikum....



P/s: lupa nak ucap selamat hari raya kat korang....Selamat Hari Raya...Maaf segala salah silap terkasar bahasa.

P/s: Raya habis dah woi....hahahha