Monday, 16 January 2017

Alone




Asslamualaikum...

Hi guys...

Lama dah tak berceloteh ni...huhuhu


So...macam ni....actually..recently....aku mula terfikir something....


Maklumlah...bila dah lepas umur 25 ni....dah mula terasa tua....mula terfikir masa depan....chia....chia...chia...


Sebenarnya, aku teringin sangat nak ada boyfriend....teringin sangat nak rasa macam mana rasnya berkasih sayang dengan lelaki ni..

Tapi tulah....tak ada siapa yang nak aku ni...

Adala suka kat sorang tu...tapi orang tu taste dia Fattah Amin....orang macam aku ni ape jelah....pandang pun tak lalu....hakhakhak....

So...tahun lepas...gigih jugaklah usaha konon-konon nak cari bf sorang....tapi, hampeh...sorang pun tak ada...tapi, salah satu puncanya sebab aku sendiri tak berani nak approach...

Tahun ni....usia pun dah bertambah setahun lagi.....rasa nak kapel tu masih ada, masih berkeinginan....tapi aku mula terfikir yang aku too late for that, too old for that.

Aku terfikir, and aku rasa, umur aku yang macam ni, aku dah patut fikir untuk berubah, kahwin, berumah tangga, berkeluarga...beranak pinak. It's a time to get serious with life.

But..there is one problem...

Aku tak rasa yang aku dah ready nak kahwin. Aku tak rasa yang aku ada hati dekat mana-mana perempuan sekarang ni.

Kat ofis tu, aku sorang je yang bujang. Ramai je kakak-kakak, abang-abang yang nak kenen-kenen kan. Especially sekarang ni ramai budak praktikal kat ofis tu...

But...seriously...aku tak suka!!!!!!

Bukan tak suka dekat all the girls yng diorang kenen kan tu...but, aku tak suka dikenenkan.....adoiii...peninglah...

Aku sendiri tak faham dengan diri aku....

Ada sesiapa yang faham tak? boleh tolong bagitahu aku...hahahha....



okay...tu je kot nak cakap..hahhah


bye...

Assalamualaikum...


p/s: Insyaallah...My BFF My Love akan terbit seperti biasa, setiap hari jumaat di wattpad and hari sabtu di blog.

p/s: aku tak pernah rancang untuk cerita tu jadi complicated and panjang macam ni...ni semua sebab korang....hmmm

p/s: mesej untuk En BFF, walaupun cerita tu pasal BFF and nama watak utama dia Muaz....cerita ni adalah rekaan semata-mata, tak ada kena mengena dengan kau, dengan aku or dengan kita...hehehhe...jangan perasan ye....hehehhe






No comments:

Post a Comment